Aromatično bilje/čaj mix

Aromatično bilje može se koristiti kao dodatak hrani, ali i za pripravak čajeva.

Kopriva – koristi se kod problema s mokrenjem te kod početnih stadija oboljenja prostate. Potiče mokrenje i povećava izlučivanje mokraće. Ubraja se među najbolja sredstva za čišćenje krvi. Jača otpornost organizma. Povoljno djeluje na rast kose, te kod mnogih drugih tegoba.

Bazga – djelatne tvari cvjetova bazge potiču znojenje i pojačavaju lučenje sluzi u dišnim putevima. Najčešće se koristi kod prehlada sa visokim temperaturama.

Kadulja – djelatne tvari iz kadulje pokazuju antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva. U vanjskoj primjeni kadulja se upotrebljava kod upala sluznice usta i ždrijela te kod upale desni i to uglavnom kao sredstvo za ispiranje i grgljanje.

Bosiljak – najčešće se koristi kao začin jelima. U narodnoj medicini koristi se za poticanje apetita, kod nadutosti i kao karminativ (za oslobađanja plinova iz probavnog trakta).

Lavanda – u obliku čaja rabi se kod uznemirenosti, poremećaja sna te tegoba u gornjem predjelu trbuha.

Origano – najčešće se koristi kao začin u mediteranskoj kuhinji. Posebno je pogodan za umake od rajčice te jela od patlidžana, graha, mesa i peradi. Aktivne tvari u biljci pokazuju protugljivična i protuupalna svojstva te se koristi i u čajnim mješavina kod  upala mokraćnog mjehura.

Ružmarin – koristi se kod blagih tegoba sa grčevima u području želuca, crijeva i žučnih puteva. U vanjskoj primjeni koristi se kao pomoć u terapiji reumatičnih tegoba s obzirom da djelatne tvari iz ružmarina pospješuju prokrvljenost. Raširen je u uporabi kao začinska biljka posebno mediteranske kuhinje.

Majčina dušica – ova biljka se najčešće koristi kod katara gornjih dišnih puteva, bronhitisa te kao sredstvo koje pomaže u iskašljavanju i ublažavanju kašlja. U narodnoj medicini koristi se kao sredstvo za jačanje želuca te za poticanje oslobađanja vjetrova.

Cijena:

35.00 Kn
Obriši

Broj komada: